Politica de tarifare pentru utilizarea  de materiale care fac obiectul dreptului de autor

 

Intrucat preluarea si utilizarea unei fotografii, fara acordul autorului sau detinatorului acesteia, intra sub incidenta legii, mai exact a Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, care prevede expres in art. 7 lit. f ca operele fotografice, precum si orice alte opere exprimate printr-un procedeu analog fotografiei constituie obiect al dreptului de autor.

 

Sanctiunile ce pot fi aplicate pentru incalcarea dispozitiilor legii privind drepturile de autor si drepturile conexe, cuprinse in art. 140 art. 141, mai exact : Inchisoare de la o luna la un an sau amenda pentru reproducerea sau distribuirea operei fara acordul titularului, precum si inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda pentru fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, in intregime sau in parte, opera unui alt autor si o prezinta ca o creatie intelectuala proprie.

 

Pentru preluarea si utilizarea oricarei fotografii, fara acordul nostru sau cu acordul nostru (in cazul in care obtineti acordul nostru tarifele scad cu 50% ),  SC. Atelierul de Fier Forjat Badea Cartan SRL, detinatorul dreptului de autor asupra textelor, documentatiilor, schitelor si fotografiilor de pe acest site si de pe alte platforme media, tarifele aplicate sunt urmatoarele :

  • Utilizare poza – 200 lei / zi inclus tva
  • Utilizare text  - 200 lei / zi inclus tva
  • Utilizare documentatie - 200 lei / zi inclus tva